GDPR - Zásady spracovania osobných údajov:

Ak ste naším zákazníkom, odberateľom noviniek alebo návštevníkom webu, zverujete nám svoje osobné údaje. My zodpovedáme za ich ochranu a zabezpečenie. Zoznámte sa, prosím s ochranou osobných údajov, zásadami a právami, ktoré máte v súvislosti s GDPR (Nariadenie o ochrane osobných údajov).

 

Kto je správca?

Spoločnosť HELION s.r.o., so sídlom 6.apríla 361/20, 922 03 Vrbové, IČO:47 702 869, zapísanou v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava v odd. Sro, vložka č.: 34112/T, ktorá prevádzkuje internetový obchod na stránkach www.stavebninyhelion.sk.

Osobné údaje spracovávame ako správca a určujeme ako budú spracovavane, za akým účelom a na ako dlho.

 

Kontaktné údaje na správcu

V prípade akýchkoľvek otázok, pripomienok sa môžete obrátiť na správcu telefonicky alebo e-mailom.

Mobil: +421 908 484 486
E-mail: spravca@helion-group.sk

 

Prehlasujeme

Prehlasujeme, že ako správca vašich osobných údajov spĺňame všetky zákonné povinnosti vyžadované platnou legislatívou, najmä zákonom o ochrane osobných údajov a GDPR, a teda že:

  • Budeme spracovávať vaše osobné údaje len na základe platného právneho dôvodu, a to predovšetkým oprávneného záujmu, plnenie zmluvy, zákonnej povinnosti alebo udeleného súhlasu
  • Plníme podľa článku 13 GDPR informačnú povinnosť ešte pred začatím spracovania osobných údajov
  • Umožníme vám a budeme vás podporovať v uplatňovaní a plnení vašich práv podľa zákona o ochrane osobných údajov a GDPR

 

 Rozsah osobných údajov a účely spracovania

Spracovávame osobné údaje, ktoré nám zveríte sami, a to z nasledujúcich dôvodov (pre naplnenie týchto účelov):

 

  • poskytovanie služieb, plnenie zmluvy - vaše osobné údaje v rozsahu: e-mail,meno, fakturačná adresa, adresa dodania, telefónne číslo nevyhnutne potrebujeme k plneniu zmluvy – expedovaniu objednávky
  • vedenie účtovníctva - Ak ste zákazníkmi, vaše osobné údaje (fakturačné údaje) nevyhnutne potrebujeme, aby sme vyhoveli zákonnej povinnosti pre vystavovanie a evidenciu daňových dokladov.
  • marketing - zasielanie newsletterov: Vaše osobné údaje (e-mail a meno), pohlavie, na čo klikáte v e-mailoch a kedy ich najčastejšie otvárate využívame za účelom priameho marketingu - zasielanie obchodných oznámení. Ak ste naším zákazníkom, robíme tak z oprávneného záujmu, pretože dôvodne predpokladáme, že vás naše novinky zaujímajú, a to po dobu 5 rokov od poslednej objednávky.

Ak nie ste naším zákazníkom, zasielame vám newslettre len na základe vášho súhlasu, po dobu 5 rokov od udelenia. V oboch prípadoch môžete tento súhlas odvolať použitím odhlasovacieho odkazu v každom zaslanom e-maile.

  • pokročilý marketing na základe súhlasu - Iba na základe vášho súhlasu vám môžeme posielať inšpiráciu a ponuky tretích osôb alebo využiť e-mailovú adresu napr. remarketing a zacielenie reklamy na Facebooku, a to po dobu 5 rokov od udelenia súhlasu. Ten je možné samozrejme kedykoľvek odvolať prostredníctvom našich kontaktných údajov.

 

 

Cookies

Pri prechádzaní našich webových stránok zaznamenávame vašu IP adresu, ako dlho sa na stránke zdržíte a z ktorej stránky prichádzate. Používanie cookies pre meranie návštevnosti webu a prispôsobenie zobrazenie webových stránok vnímame ako svoj oprávnený záujem správcu, lebo veríme, že vďaka tomu vám môžeme ponúknuť ešte lepšie služby.

Cookies pre cielenie reklamy budú spracovávané len na základe vášho súhlasu. Naše webové stránky možno prechádzať aj v režime, ktorý neumožňuje zbieranie osobných údajov. Používanie cookies môžete na svojom počítači zakázať.

 

 

Zabezpečenie a ochrana osobných údajov

Chránime osobné údaje v maximálnej možnej miere pomocou moderných technológií, ktoré zodpovedajú stupňu technického rozvoja. Chránime ich, ako keby boli naše vlastné.

Prijali  sme a udržiavame všetky možné (aktuálne známe) technické a organizačné opatrenia, ktoré zamedzujú zneužitie, poškodeniu alebo zničeniu vašich osobných údajov, najmä: mena, adresy, emailovej adresy, fakturačnej adresy, adresy dodania. 

  • naše databázy sú šifrované
  • používame tzv. double opt-in pre zápis do newslettra (pre zapísanie musíte potvrdiť zápis kliknutím na link v e-maile, ktorý je vám obratom odoslaný).
  • Naše webové stránky sú vybavené zabezpečeným protokolom https://; online nákup prebieha cez zabezpečené platobné brány a údaje o vás, ktoré u nás uchovávame, sú zabezpečené na serveroch heslom a šifrovaním.
  • osobné údaje v listinnej podobe sú odložené v uzamknutej skrinke, v budove s bezpečnostným zámkom
  • Je pre nás prvoradé, aby vaše osobné údaje boli v bezpečí a snažíme sa z plných síl uchovať vaše osobné údaje chránené. Ak by aj napriek našej snahe vzniklo podozrenie z úniku dát budeme do 72 hodín od zistenia informovať dozorný orgán v oblasti ochrany osobných údajov v SR - s Úrad na ochranu osobných údajov.

 

 

Odovzdanie osobných údajov tretím osobám

K vašim osobným údajom má prístup iba správca. Pre zaistenie konkrétnych spracovateľských operácií, ktoré nedokážeme zabezpečiť vlastnými silami, využívame služieb a aplikácií spracovateľov, ktorí vedia dáta ochrániť ešte lepšie ako my  a na dané spracovanie sa špecializujú.

  • Golemos s.r.o., - poskytovateľ eshopovej platformy
  • Stormware s.r.o., - poskytovateľ ekonomického softvéru
  • Geis Parcel SK s.r.o., - poskytovateľ logistických služieb
  • Účtovníctvo L&P, s.r.o., - vedenie účtovníctva
  • Interactive Marketing, s.r.o., - online SMS brána
  • WebHouse, s.r.o. - poskytovateľ hostingu, domén
  • Google Analytics a AdWords
  • Google
  • Facebook

 

Odovzdávanie dát mimo Európskej únie

Vaše osobné údaje nebudú odovzdané do tretích krajín mimo EÚ. 

 

Vaše práva v súvislosti s ochranou osobných údajov

Prosíme vezmite na vedomie, že podľa Nariadenia máte právo:

  • zrušiť kedykoľvek zasielanie obchodných oznámení
  • vzniesť námietku proti spracovaniu na základe oprávneného záujmu správcu
  • požadovať od nás informáciu, aké Vaše osobné údaje spracovávame
  • vyžiadať si u nás prístup k týmto údajom a tieto nechať aktualizovať, opraviť alebo požadovať obmedzenie spracovania
  • požadovať od nás vymazanie týchto osobných údajov, vymazanie vykonáme, pokiaľ to nebude v rozpore s platnými právnymi predpismi alebo oprávnenými záujmami správcu
  • na prenosnosť údajov, pokiaľ sa jedná o automatizované spracovanie na základe súhlasu alebo z dôvodu plnenia zmluvy
  • požadovať kópiu spracúvaných osobných údajov
  • na účinnú súdnu ochranu, ak máte za to, že Vaše práva boli podľa Nariadenia porušené v dôsledku spracovania Vašich osobných údajov v rozpore s týmto Nariadením
  • podať sťažnosť na Úrade pre ochranu osobných údajov.

 

Ak budete chcieť niektorého z týchto práv využiť, prosím, kontaktujte správcu na emailovej adrese: spravca@helion-group.sk

 

Mlčanlivosť

Dovoľujeme si Vás uistiť, že naši zamestnanci aj spolupracovníci, ktorí budú spracovávať Vaše osobné údaje, sú povinní zachovávať mlčanlivosť o osobných údajoch a o bezpečnostných opatreniach, ktorých zverejnenie by ohrozilo bezpečnosť Vašich osobných údajov. Táto mlčanlivosť pritom trvá aj po skončení záväzkových vzťahov s nami. Bez vášho súhlasu nebudú vaše osobné údaje vydané žiadnej inej tretej strane.

Tieto zásady spracovania osobných údajov platia od 25.5.2018 a nahrádzajú predchádzajúce Ochranu osobných údajov.